Kościół Powszechny Pollinu

Awatar użytkownika
Norbert de Catalan Stempel

Ordery i Medale Domu Imperialnego Catalán

Ordery i Odznaczenia Wojskowe Królestwa Skarlandu

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Re: Kościół Powszechny Pollinu

Post autor: Norbert de Catalan »

Wyciskam siódme poty z leciwego RX570 aby sobie nowego awatara zrobić :lol:
i przy okazji przybywam z ofertą nie do odrzucenia :twisted:
Obrazek
Otóż mam zaszczyt przedstawić 4 projekty dla świątyni: 2 bardziej klasyczne i dwa bardziej nowoczesne. Każda świątynia zlokalizowana w parku, na tyłach duży parking, od frontu fontanna lub jakieś drzewka czy inna zielenina, nagłośnienie z gwarancją interwencji Straży Królewskiej za zakłócanie porządku publicznego :lol: i wiele wiele innych fajnych bajerów.

Tak więc po kolei, pierwszy klasyczny (bardziej rekomendowany od tego drugiego): Obrazek
Propozycja druga mniej okazała ale wciąż klasyczna: Obrazek
Propozycja trzecia nowoczesny budynek z dużymi przeszkleniami: Obrazek
Propozycja czwarta to nowoczesny acz bardziej futurystyczny gmach z dużą ilością okien nazywany pieszczotliwie wielką rakietą prawie w środku miasta :lol: Obrazek
Obrazek
(-) Norbert I de Catalán
Z Bożej łaski i przez Konstytucję Jego Królewska Mość Król Skarlandu, Agurii, Aztec, Białogóry, Estelli Wschodniej i Francji, Wielki Książę Rotrii, Obrońca Wiary
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Piwski Sroczyński Stempel

Medale Pamiatkowe

Post autor: Piwski Sroczyński »

Ohoho... nie spodziewałem się projektów ze strony Waszej Królewskiej Mości, a tutaj taka miła niespodzianka :) . Jakieś typy już sobie wyrobiłem w tej czwórce, ale z ich odkryciem to poczekam, aż wypowie się Sygnatariusz Administratury Walenckiej @Vilarte... Ogólnie, jak będę miał w któryś weekend trochę czasu, to postaram się dla Skarlandu wygotować taki pakiecik jak w Edelweissie - budynek w minecrafcie zbudowany, z pakietem zdjęć i opisik całkiem rozbudowany, poniżej wyślę link, do wspomnianego wątku.

https://edelweiss.org.pl/viewtopic.php? ... 537#p29537
(—) Piwski Żmij-Sroczyński

Arcybiskup Osieka, Sługa Sług Bożych
Awatar użytkownika

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Byle było bardziej epicko :D
A w Minecrafcie też się kiedyś bawiłem acz kolwiek żaden projekt nie ujrzał światła dziennego.
Piwski Sroczyński pisze: 26 lut 2024, 17:38
Ohoho... nie spodziewałem się projektów ze strony Waszej Królewskiej Mości, a tutaj taka miła niespodzianka :)
Miło mi że niespodziewajke zrobiłem ale z drugiej strony aż mnie korci zapytać Dlaczego?
Obrazek
(-) Norbert I de Catalán
Z Bożej łaski i przez Konstytucję Jego Królewska Mość Król Skarlandu, Agurii, Aztec, Białogóry, Estelli Wschodniej i Francji, Wielki Książę Rotrii, Obrońca Wiary
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika

Medale Pamiatkowe

Norbert de Catalan pisze: 26 lut 2024, 17:55 Miło mi że niespodziewajke zrobiłem ale z drugiej strony aż mnie korci zapytać Dlaczego?
Ogólnie przez dłuższy czas, w naszych kościołach partykularnych, udział wiernych był chyba niższy niż to co od kilku dni można zauważyć, po działaniach pasterzy, czy to w Sarmacji, Edelweiss, Voxlandzie, a teraz widać, że i w Skarlandzie. A zawsze jakaś interakcja, odpowiedź na nasze działania, jest rzeczą głęboko motywującą. Mam nadzieję, że rozkręcający się Skarland, będzie też miejscem na żywą aktywność Kościoła :)

Awatar użytkownika

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Każda inicjatywa zasługuje na wsparcie miłościwie panującego monarchy :D więc należy się liczyć ze zwiększonym udziałem mojej osoby w Kościele może nie w charakterze wiernego ale wspierającego 8-)
Obrazek
(-) Norbert I de Catalán
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika

Medale Pamiatkowe

Norbert de Catalan pisze: 27 lut 2024, 11:34 Każda inicjatywa zasługuje na wsparcie miłościwie panującego monarchy :D więc należy się liczyć ze zwiększonym udziałem mojej osoby w Kościele może nie w charakterze wiernego ale wspierającego 8-)
Apetyt rośnie w miarę jedzenia, więc mam nadzieję, że budując naszą aktywność w Królestwie Skarlandu uda nam się podjąć jakieś rozmowy choćby na temat nawiązania stosunków dyplomatycznych, a kto wie... może i konkordatu :) Ostatnio widziałem, że Wasza Królewska Mość podpisywał traktat z Nan Di to może się ustawimy w kolejce :lol:

Awatar użytkownika
Vilarte Stempel

Ordery i Medale Cywilne Królestwa Skarlandu

Medale Pamiatkowe

Post autor: Vilarte »

Projekt nr 1 wygląda nieźle, przy czym jak na razie korzystamy z tej świątyni jedynie na zasadzie użyczenia :P W równoległym wątku powoli posuwa się naprzód budowa naszej kaplicy - wybrałem taką formę żeby adekwatniej oddawała liczebność naszej wspólnoty skarlandzkiej, może i tam doczekamy się jakiejś wizualizacji
:P
https://www.facebook.com/Hasseland/

Santiago Vilarte
Lord Szambelan Hasselandu
Mer Angemontu
Prezes SZSzachu
TBC
Awatar użytkownika

Medale Pamiatkowe

Vilarte pisze: 27 lut 2024, 21:46
Projekt nr 1 wygląda nieźle, przy czym jak na razie korzystamy z tej świątyni jedynie na zasadzie użyczenia :P W równoległym wątku powoli posuwa się naprzód budowa naszej kaplicy - wybrałem taką formę żeby adekwatniej oddawała liczebność naszej wspólnoty skarlandzkiej, może i tam doczekamy się jakiejś wizualizacji
:P
Czyli świątynia jest własnością samorządu czy Państwa?

Awatar użytkownika

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Piwski Sroczyński pisze: 27 lut 2024, 15:10 rozmowy choćby na temat nawiązania stosunków dyplomatycznych, a kto wie... może i konkordatu :)
Jak najbardziej, w sumie ścieżka ratyfikacji w Skarlandzie może być ekspresowa bo u władzy jetem tylko ja :lol:
Piwski Sroczyński pisze: 27 lut 2024, 22:47 Czyli świątynia jest własnością samorządu czy Państwa?
Może to zabrzmi dziwnie ale dołączam się do pytania :?
Obrazek
(-) Norbert I de Catalán
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Vilarte Stempel

Ordery i Medale Cywilne Królestwa Skarlandu

Medale Pamiatkowe

Post autor: Vilarte »

@Norbert de Catalan @Piwski Sroczyński wg mojej najlepszej wiedzy kościół został jedynie wymieniony, że istnieje, ale nic więcej nie było precyzowane. Więc zakładam, że jest państwa. To by przy okazji logicznie składało się w całość z faktem, że zgodnie z projektami budynek ma orientalny/południowy wygląd :D
https://www.facebook.com/Hasseland/

Santiago Vilarte
Lord Szambelan Hasselandu
Mer Angemontu
Prezes SZSzachu
TBC
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kościół Powszechny Pollinu”