Ciekawostki z V-Świata.

Miejsce do dyskusji na tematy związane ze Skarlandem oraz z wydarzeniami w innych mikronacjach.
Awatar użytkownika
Enrique Sánchez Oviedo Stempel

Odznaczenia

Re: Ciekawostki z V-Świata.

Post autor: Enrique Sánchez Oviedo »

:shock:
Ciekawe dochodzenie. Jednak czy dotyczy ono również poprzedniego forum. Czy dane brane są tylko z tego nowego czy ze starego również? @m2r

Patrząc na Santerę i jej aktywność to autor analizie ma po części i rację. Bo faktem jest, że w Santerę brakuje jakiś rozmów i wątków innych niż te tyczące się państwa.
Jednak autor pomija też aktywność innych osób, które dzieją na innych polach np. Patriarcha Santerę czy też obywatele tworzący narrację. Nie wiem co myśleć, bo sytuacja może wydać się trudna, a oskarżenia o kloning mogą być poważne i też niemiłe...
@Bruno Petrowicz Catalan
/-/ Abp Enrique hrabia Sánchez Oviedo, OSI
Prymas Królestwa Skarlandu
Arcybiskup Walencji
Alkad Miasta Oviedo
Obrazek
Miguel de Catalan Stempel

Odznaczenia

Post autor: Miguel de Catalan »

Ja już kiedyś wskazywałem na to, że w Agurii gdzie doszło do skandalu z klonami byli obywatele Santery. Na dawnym forum Agurii, które jest już zamknięte dzięki mojej wiedzy "odzyskałem", znalazłem wszystkie profile, konta zarejestrowane na dawnym forum. Było tam kilka nazwisk, które pojawiają się w spisie obywateli Santery. Książę Bruno pisał wtedy, że Santera była w Agurii i stąd takie same nazwiska. Dzisiejsi obywatele Santery to najczęściej albo dawni jej obywatele albo osoby będące ich krewnymi, potomkami. Przy czym nie można wykluczyć, że Ktoś kto teraz jest np. młodym pilchem kiedyś nie był ojcem, lub dziadkiem, wujkiem siebie z teraźniejszości. Chyba nawet ktoś po przybyciu (to było na forum Santery na darmowefora) pisał, że zamierza być teraz swoim synem.
Żeby nie było problemów z szukaniem info i śladów Agurii podsyłam do tamtego wątku: viewtopic.php?p=6208#p6208

I teraz chciałbym już odnieść się do wczorajszej analizy Króla Dreamlandu.
Ja sam będąc królem w Rzeczpospolitej odkryłem, że adres email Piotra Pawłowicza vel. Piotra Konstantego Petrowicza Catalana był taki sam jak jednego z członków rodu Horoch. Niej potrafię jednak teraz tego pokazać, bo nie mam już dostępów do systemu, panelu administratorkiego. To jednak nie jest jakoś mocno ważne, bo przecież możliwe, że ktoś był najpierw tym a potem tym. Dlatego z braku na razie za wielu dowodów nie będę nikogo oskarżał czy też ciągnął tematu, bo mogę się mylić.

Co do współczesnej Santery i jej obywateli. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy, to podobne awatary. Każdy Santerczyk ma za avatara obraz olejny. Każdy obraz jest niewykrywalny przez google. Nie da się go odgadnąć. Dopiero przez Yandex da radę znaleść, kto jest rzeczywiście na danym portrecie.
Po drugie każda z osób nie pisze niczego o sobie, nie ma żadnej intymności, żadnych info o sobie, żadnych dyskusji poza tymi na obradach Senatu. Brakuje rozmów, czy jakiegokolwiek wątku ala spamerskiego, gdzie byłoby pisane coś od siebie, od serca. Każda z osób posiada to samo, każdy ma dwór (obraz wykrywalny jedynie przez Yandex, bo google nie pokaże nam tego konkretnego, a jedynie podobne grafiki.), pola uprawne, traktor itd.
Wszyci korzystają z podobnych grafik i schematów, dlatego wszystko robi się monotonne. Ciągle tylko są wnioski, decyzje i posty, a brak jakiejś dyskusji.
Kolejną sprawą, jest, że każdy kto przyszedł od razu stawał się kimś. Było to dla mnie podejrzane. Bo skąd Książe Bruno, a w Santerze Król, wie że dana osoba na pewno jest tamtym dawnych hrabią, czy pułkownikiem. Praktycznie od razu, ktoś przyszedł powiedział, że nim jest. W Spisie takie personalia widniały i stawał się szlachcicem i wojskowym. Kolejną sprawą, jest brak awansów. Praktycznie od razu ktoś stawał się dowódcą okrętu i nim cały czas jest.

Na dobrą sprawę nie wiadomo, ile jest osób prawdziwych, czy są tam klony, czy też nie. Istnieje wiele przesłanek do tworzenia teorii o kloningu w Santerze jednak brak jednoznacznych dowodów. Wiele bowiem osób pisało, tworzyło czy też nadal tworzy content spamerski.
Poza tym jest kilka osób, które na pewno można wykluczyć. Są nimi nasz Książę a Król Santery Bruno Petrowicz Catalan, Gen. Franciszek Fleszar, który jako pierwszy był obywatelem Santery i założył jej forum, po odejściu, secesji od Serbii. Nie może być on klonem, bo był pierwszy. Czyli ktoś rzeczywisty musi nim być. Poza tym klonami, na pewno nie są osoby spoza Santery. Czyli np. Hugo de Payns, który jest znany tudzież nie np. z Bizancjum. Poza tym August von Hohenzollern, Michał F. Lubomirski, prokrustes, Miguel de Catalan, Maurycy Orański, Adelaide de Sousa de la Acri, Heinz-Werner Grüner, Helwetyk, Józef Wilhelm Potocki, Gagik Bagratyda, Taddeo czy też wiele innych. Ci inni to też np. Obywatele np. Turetii, która w ostatnich miesiącach umarła opanowana, przez dwóch "masonów" Mikronacyjnych tj. Helwetyka oraz HWG. Panowie bez urazy, żart. :) ;)
Tak więc mam nadzieję, że poznaliście moją wiedzę, mój punkt widzenia, moje dane oraz moje zdanie. Niektóre osoby obroniłem, wyjaśniłem dając alibi, niektórych nie potrafię wyjaśnić i obronić, bądź oskarżyć o kloning, lub bycie klonem. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Ludwik Potocki Catalan

Odznaczenia

Post autor: Ludwik Potocki Catalan »

Królestwo Santery podejrzewane o kloning...
No kiedyś miałem podobne odczucie, ale pewnym nie byłem i nadal nie jestem, dlatego nie oskarżam. Ale sytuacja musi nie być przyjemna dla Króla Santery oraz jego poddanych. Jednak coś o tym wiemy, bo przecież Potoccy i każdy kto tylko ma z nimi dobre relacje i się przyjaźni to od razu był podejrzany o kloning i o chęci niszczenia RON. Tak bano się Michała IV, że w sumie, to przeczekano jego panowanie, on sprawdził się całkiem nieźle i w sumie to RON zyskała na tym. Księciu Brunowi, życzę powodzenia w wyjaśnieniu sprawy. :)
Ludwik Potocki Catalan

Odznaczenia

To fakt. Ja też nie chcę oskarżać a jedynie dostarczam ogólne informacje, aby każdy poznał moje dane i moją wiedzę, opinię. Jest kilka osób czystych reszta niepewna, co nie oznacza, nie mnie mogą dostarczyć danych, dowodów na ich niewinność. Trudno jest teraz oceniać i ustawiać się po którejś ze storn, gdyż tutaj dochodzi powoli do dipolizacji. Mamy dwa bieguny, dwie opinie i pójście za jedną, przechyla szalę oraz szufladkuje. Stąd takie konflikty są trudne. Ja obiecuję postarać się stać ponad podziałami i ponad konfliktami, aby starać sie być niestronniczym, ale może to być trudne. :| :(
Awatar użytkownika
Ludwik Potocki Catalan

Odznaczenia

Post autor: Ludwik Potocki Catalan »

Tak też jeszcze co do Waszej analizy ojcze to na uwagę zasługuje chyba brak jakichkolwiek podpisów we wszystkich profilach obywateli Santery. Tak na starym jak i nowym forum. Goście zagraniczni mają a Santerczycy nie. Kolejna dziwna, podejrzana sprawa, poszlaka. :|
Ludwik Potocki Catalan
Awatar użytkownika
Bruno Petrowicz Catalan Stempel

Ordery i Medale Cywilne Królestwa Skarlandu

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Post autor: Bruno Petrowicz Catalan »

Miguel de Catalan pisze: 09 sty 2022, 14:05 Co do współczesnej Santery i jej obywateli. ...
Tak, wszyscy oni to moje klony. Prawda jest gorsza niż ktokolwiek przypuszcza, bowiem cała dawna Aguria to też moje klony. To jednak nie wszystko, mam też klony w RON, Skarlandzie, Sarmacji, Dreamlandzie, Austro-Węgrzech, Bialenii, Cesarstwie Niemieckim, Bizancjum, Turetii i paru innych państwach. Jedynie w Rotrii nie udało mi się sklonować co traktuję jako osobistą porażkę. Niemniej, średnio licząc około 10% populacji v-państw to moje klony dzięki którym mam kontrolę niemal nad całym Polinem. Dziwi mnie jedynie że ten v-światowy spisek wykryto dopiero teraz.

Na poważnie. Powierzono mi koronę tego kraju, więc dbam o niego i potrzeby jego obywateli tak jak umiem najlepiej. Jeśli trzeba jestem gotów pomóc każdemu i na Santerze i po za jej granicami. Natomiast zupełnie nie zależy mi na tym że komuś w państwach ościennych nie podoba się to jak wygląda Santera i jaką aktywność wykazują jej obywatele na krajowym forum. Mogę powtórzyć co już powiedziałem w Leocji, a mianowicie każda osoba która nie ma życzenia zaglądać na forum Santery, robić tego nie musi.
Bruno Petrowicz Catalan
Obrazek

Odznaczenia

Ja nikogo nie oskarżam i nie chcę też jakoś atakować Waszej osoby, czy też Santery. Po prostu wskazałem, na kilka rzeczy, które dają pewne podejrzenia, pewne teorie. Bo jak to możliwe, aby wszyscy mieli podobne olejne obrazy jako awatary, nie posiadali podpisów a ich aktywność opiera się na aktach prawnych, decyzjach, oraz gospodarce tj. kupowaniu ziemi, maszyn oraz różnych innych obiektów. Brakuje też jakichkolwiek rozmów, czy wątków offtop, lub innych, które byłyby dyskusyjnymi, albo nawet spamerskimi. Ci którzy są lokalnymi samorządowcami robią tylko opis miasta poprzez wstawienie 50 postów o każdym budynku + zdjęcie. Dlatego biorąc pod uwagę całość, Santera pomimo pozycji, aktywności, ilości postów czy liczbie obywateli nie jest brana przez wszystkich zbyt poważnie i wysuwa się wobec niej jakieś podejrzenia o kloning, czy spamowanie. I nie piszę tego na złość Panu, lub innym Santerczykom, a jedynie jako informację, ogólne fakty, oraz jako może uwagę, co moglibyście zmienić aby odsunąć od siebie takie podejrzenia. Zapewne, jeśli doszłoby do zmian w pewnych kwestiach, to zmieniłoby się i podejście oraz postrzeganie Santery, może udałoby się pozbyć tej łatki jeszcze agurskiej; tj. łatki mikronacji będącej Wikipedią, czy też klononacji. Piszę o tym dla Was. Dla waszego dobra. To wasza sprawa, czy skorzystacie z mojej rady i uwag czy też nie.
Awatar użytkownika
Norbert de Catalan Stempel

Ordery i Medale Domu Imperialnego Catalán

Ordery i Odznaczenia Wojskowe Królestwa Skarlandu

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Post autor: Norbert de Catalan »

No pewien Dreamlandczyk ma ewidentny problem z Santerą, o mnie też tam wspomina :D . Ciężko mi się do tego odnieść bo niewiem szczerze mówiąc o co temu osobnikowi chodzi.
Obrazek
(-) Norbert I de Catalán
Z Bożej łaski i przez Konstytucję Jego Królewska Mość Król Skarlandu, Agurii, Aztec, Białogóry, Estelli Wschodniej i Francji, Wielki Książę Rotrii, Obrońca Wiary
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
José Guillermo Potocki Stempel

Odznaczenia

Post autor: José Guillermo Potocki »

Norbert de Catalan pisze: 09 sty 2022, 22:39 No pewien Dreamlandczyk ma ewidentny problem z Santerą, o mnie też tam wspomina :D . Ciężko mi się do tego odnieść bo niewiem szczerze mówiąc o co temu osobnikowi chodzi.
Mam podobne odczucie... :|
/-/ Józef Wilhelm Potocki h. Pilawa
Były Przewodniczący Generalitatu Królestwa Skarlandu
Były Gubernator Korony Królestwa Francji
Ambasador Rzeczypospolitej Obojga Narodów w Palatynacie Leocji i Pustkowiach Winków

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Stefano Agostini Stempel

Post autor: Stefano Agostini »

Ja również zgadzam się z przedmówcami.
(+) x. inf. Stefano Agostini
Wikariusz Generalny Archidiecezji Walenckiej
Kanonik Kapituły Archikatedralnej Bazyliki św. Jana na Lateranie
Protonotariusz Apostolski

Obrazek
Obrazek