Światowy Związek Filatelistyczny - Koło w Walencji

Region Metropolitalny

Moderator: Norbert de Catalan

Miguel de Catalan Stempel

Odznaczenia

Re: Światowy Związek Filatelistyczny - Koło w Walencji

Post autor: Miguel de Catalan »

Norbert de Catalan pisze: 01 mar 2021, 9:58 Ale w czym problem? Bo dla mnie osobiście nie jest to problemem ot tęcza i chyba banan...
Nie powinno się ingerować i zmienić edytować obrazów otoczonych kultem. Poza tym tęcza a raczej 6 kolorów związane są z pewnymi realowymi osobami środowiskami a dodatkowo taki banan w połączeniu właśnie z tymi kolorami daje pewne tłumaczenie. jako iż wiemy że te ruchy chcą pewnych rzeczy i powiedzmy tak lekko są bezwstydne itd. i chcą pewnych rzeczy to można wnioskować iż banan może być takim symbolem sztuczny męski narząd rozrodczy.
Co za tym idzie do interpretacji że Matka Boska robi to co robią panie lekkich obyczajów.. A to jest obrazą. Jest to bulwersujące. I po co się to robi. Aby prowokować aby zwiększać temperaturę. Przecież można tego nie robić i nic by nie było. Ale nie oczywiście trzeba akurat taki obraz. I zasłaniają się tolerancją. Gówno a nie sztuka i zero tolerancji skoro jesteście tacy to dostaniecie na co zasługujecie. chcecie obrażania proszę bardzo. Nie mówię tego do JKM ale do osób które stworzyły to.
Po co, po co. Muszą nas denerwować i prowokować. Czasem trzeba ograniczyć wolność słowa jeśli ona narusza standardy oraz spokój i dobro publiczne. Bo jeśli wolność słowa ma prowadzić do wojny to lepiej raz cos zatrzymać niż potem mieć skutki tego przez całe życie. Jestem wolnosciowcem ale jestem za tym aby była wolność ja cos mogę ale nie krzywdzę i nie ingeruje tym w życie innych. Wolno mi mówić co chcę ale innych to obraża. wiec nie powinien m bo on wtedy zrobi to samo albo zrobi cos co ograniczy moja wolność. Ja atakując słownie ograniczam wolność itd.
Podsumowując nie powinno się tak, bo w mikronacjach to niepotrzebne.
Awatar użytkownika
Norbert de Catalan Stempel

Ordery i Medale Domu Imperialnego Catalán

Ordery i Odznaczenia Wojskowe Królestwa Skarlandu

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Post autor: Norbert de Catalan »

Lekko bezwstydne? W jakim sensie? Chyba nie nawiązujesz do parady, którą należy traktować w stylu karnawału?

Co do samego znaczka uważam, że nie powinniśmy zajmować żadnego stanowiska. Jeżeli Generalitat chce niech przedstawi protest lub stanowisko w tej kwestii. Korona nie zajmie w tym temacie stanowiska. Każdy z Nas niech oceni ten znaczek zgodnie z własnym światopoglądem ale nie szykanujmy jego nabywców.
Obrazek
(-) Norbert I de Catalán
Z Bożej łaski i przez Konstytucję Jego Królewska Mość Król Skarlandu, Agurii, Aztec, Białogóry, Estelli Wschodniej i Francji, Wielki Książę Rotrii, Obrońca Wiary
Obrazek Obrazek

Odznaczenia

Norbert de Catalan pisze: 01 mar 2021, 10:58 Lekko bezwstydne? W jakim sensie? Chyba nie nawiązujesz do parady, którą należy traktować w stylu karnawału?

Co do samego znaczka uważam, że nie powinniśmy zajmować żadnego stanowiska. Jeżeli Generalitat chce niech przedstawi protest lub stanowisko w tej kwestii. Korona nie zajmie w tym temacie stanowiska. Każdy z Nas niech oceni ten znaczek zgodnie z własnym światopoglądem ale nie szykanujmy jego nabywców.
Zgoda. Czy list otwarty nie od rządu nie od korony, ale od prywatnych obywateli Skarlandu możemy skierować do ŚZF?

Co do parad to może i są w stylu karnawału ale wolałbym i chyba każdy zdrowy i normalny mężczyzna oglądać jakieś tancerki i muzyków grających niż kilkanaście osób rozebranych i poubieranych w jakieś dziwne różne stroje.
Dodatkowo taki obraz kiedy człowiek siedzi na balkonie góry i macha sami wiecie czym do tysięcznego tłumu marszujących też nie jest czymś dobrym. Po pierwsze tłum to siła i masa. Jak go wkurzysz to zmiecie ciebie z powierzchni. Prowokacje są złe ale widać niektórzy muszą.
Awatar użytkownika
Bruno Petrowicz Catalan Stempel

Ordery i Medale Cywilne Królestwa Skarlandu

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Post autor: Bruno Petrowicz Catalan »

Norbert de Catalan pisze: 01 mar 2021, 9:58 Ale w czym problem? Bo dla mnie osobiście nie jest to problemem ot tęcza i chyba banan...
Czyżby ? Nie idzie o jakąś tam tęczę i chyba banana lecz o to, że ktoś bezczelnie z pełną świadomością i szyderstwem na ustach drwi z tego co inni uważają za święte. Czy WKM też przeszedł by nad sprawa tak lekko gdyby zdjęcie jego matki potraktowano w ten sposób ? Dla mnie jako katolika Matka Boża jest matką.

Miguel de Catalan pisze: 01 mar 2021, 11:06 Czy list otwarty nie od rządu nie od korony, ale od prywatnych obywateli Skarlandu możemy skierować do ŚZF?
Patrząc na postawę naszego króla, który zamiata sprawę pod dywan i wypowiedzi wielu innych osób, które na różne sposoby pragną usprawiedliwić takie działania, nie warto pisać cokolwiek i komentować całe wydarzenie dając satysfakcję prowokatorom. Należy jednak pamiętać, że są ludzie których bawi w ramach tak zwanej tolerancji obrażanie uczuć innych i tacy którym jest to obojętne bo nie dotyka ich to osobiście. Smutne ale prawdziwe, real wlazł z buciorami do świata wirtualnego, który miał być dobrą zabawą i odskocznią od rzeczywistości i mało komu już to przeszkadza.
Bruno Petrowicz Catalan
Obrazek
Awatar użytkownika
Enrique Sánchez Oviedo Stempel

Odznaczenia

Post autor: Enrique Sánchez Oviedo »

W RON planują wysłać notę. Ja się pod nią podpisuję. :) Pana Bruno zapraszam.
/-/ Abp Enrique hrabia Sánchez Oviedo, OSI
Prymas Królestwa Skarlandu
Arcybiskup Walencji
Alkad Miasta Oviedo
Obrazek
Awatar użytkownika
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz Stempel

Odznaczenia

Post autor: Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz »

Miguel de Catalan pisze: 01 mar 2021, 11:06 Dodatkowo taki obraz kiedy człowiek siedzi na balkonie góry i macha sami wiecie czym do tysięcznego tłumu marszujących też nie jest czymś dobrym. Po pierwsze tłum to siła i masa. Jak go wkurzysz to zmiecie ciebie z powierzchni. Prowokacje są złe ale widać niektórzy muszą.

Wasza Wysokość,
Co do tego akurat coś mi się kojarzy, że to mógł być jednak podobno ktoś inny, kto dla prowokacji udawał przedstawiciela LGBT. Ale nie wiem.

Ale to taka dygresja.

A sprzeciw wobec znaczka popieram.
(-) Michael Franciscus Lubomirski-Lisewicz

Porucznik wojsk litewskich
Minister Księstwa Urbino
Ambasador Rzeczypospolitej Obojga Narodów w Księstwie Sarmacji
Awatar użytkownika
Norbert de Catalan Stempel

Ordery i Medale Domu Imperialnego Catalán

Ordery i Odznaczenia Wojskowe Królestwa Skarlandu

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Post autor: Norbert de Catalan »

Miguel de Catalan pisze: 01 mar 2021, 11:06 Zgoda. Czy list otwarty nie od rządu nie od korony, ale od prywatnych obywateli Skarlandu możemy skierować do ŚZF?

Co do parad to może i są w stylu karnawału ale wolałbym i chyba każdy zdrowy i normalny mężczyzna oglądać jakieś tancerki i muzyków grających niż kilkanaście osób rozebranych i poubieranych w jakieś dziwne różne stroje.
Dodatkowo taki obraz kiedy człowiek siedzi na balkonie góry i macha sami wiecie czym do tysięcznego tłumu marszujących też nie jest czymś dobrym. Po pierwsze tłum to siła i masa. Jak go wkurzysz to zmiecie ciebie z powierzchni. Prowokacje są złe ale widać niektórzy muszą.
Twierdzisz, że osoby LGBTQ+ są ludźmi chorymi i nienormalnymi? Przykro mi że tak myślisz...

Co do stanowiska to Generalitat może je zająć, niebędę w to ingerował. Natomiast Ja stanowiska nie zajmę bo mnie to nie boli ponieważ od ponad roku nie jestem katolikiem. Jeżeli Was to boli, obraża to również możecie zająć stanowisko, wystosować list otwarty itp. przecież nie mogę nikomu zabronić się wypowiadać w kwestiach ważnych dla danej osoby.
Bruno Petrowicz Catalan pisze: 01 mar 2021, 11:43
Czyżby ? Nie idzie o jakąś tam tęczę i chyba banana lecz o to, że ktoś bezczelnie z pełną świadomością i szyderstwem na ustach drwi z tego co inni uważają za święte. Czy WKM też przeszedł by nad sprawa tak lekko gdyby zdjęcie jego matki potraktowano w ten sposób ? Dla mnie jako katolika Matka Boża jest matką.

Miguel de Catalan pisze: 01 mar 2021, 11:06 Czy list otwarty nie od rządu nie od korony, ale od prywatnych obywateli Skarlandu możemy skierować do ŚZF?
Patrząc na postawę naszego króla, który zamiata sprawę pod dywan i wypowiedzi wielu innych osób, które na różne sposoby pragną usprawiedliwić takie działania, nie warto pisać cokolwiek i komentować całe wydarzenie dając satysfakcję prowokatorom. Należy jednak pamiętać, że są ludzie których bawi w ramach tak zwanej tolerancji obrażanie uczuć innych i tacy którym jest to obojętne bo nie dotyka ich to osobiście. Smutne ale prawdziwe, real wlazł z buciorami do świata wirtualnego, który miał być dobrą zabawą i odskocznia od rzeczywistości i mało komu już to przeszkadza.
Jak już zaznaczyłem od ponad roku nie jestem katolikiem więc nie boli mnie ta kwestia, podobnie jak nie boli mnie kwestia np. karykatur Machometa. Nie zamiatam sprawy pod dywan są jeszcze inne instytucje które mają prawo wystosować stanowisko w tej sprawie jak Generalitat czy Kortezy Generalne.

Chciałem jedynie poznać Wasz pogląd na pewną kwestię (znaczek się tylko do tego przyczynił), póki co się zawiodłem bo myślałem, że Skarland będzie miejscem otwartym dla każdego ale chyba nie...
Obrazek
(-) Norbert I de Catalán
Z Bożej łaski i przez Konstytucję Jego Królewska Mość Król Skarlandu, Agurii, Aztec, Białogóry, Estelli Wschodniej i Francji, Wielki Książę Rotrii, Obrońca Wiary
Obrazek Obrazek

Odznaczenia

Drogi ojcze, oraz Królu.
Nie można powiedzieć wprost, że te osoby są chore albo nienormalne. Bardziej chodzi o to, że odbiegają od pewnych norm ogólnoludzkich. Ale i to odbieganie od norm samo w sobie nie jest złe. Tak jak grzechem nie jest homoseksualizm a działanie i uprawianie stosunku homoseksualnego. Nie mam nic przeciwko osobom, które są homoseksualne, lub biseksualne. Jeśli żyją sobie dla siebie i nie obnoszą się z tym na ulicach, chodząc nago i krzycząc, to niech robią co chcą, ale w domu. Tyczy się to wszystkich osób, płci, orientacji.

Co do otwartości to w mikronacjach nie ma takich rzeczy, jakie są w realu. Jednak nawet jeśli to nikt nic im nie robi. Niej zakazuje itd. Zatem jesteśmy otwarci i tolerancyjni o ile ktoś nie atakuje nas i nie obraża nas oraz naszej religii i jej symboli.
Awatar użytkownika
José Guillermo Potocki Stempel

Odznaczenia

Post autor: José Guillermo Potocki »

Norbert de Catalan pisze: 01 mar 2021, 12:52 Chciałem jedynie poznać Wasz pogląd na pewną kwestię (znaczek się tylko do tego przyczynił), póki co się zawiodłem bo myślałem, że Skarland będzie miejscem otwartym dla każdego ale chyba nie...
WKM,
Każdego, nie zależnie od poglądów etc. przyjmiemy z otwartymi rękoma. Jesteśmy otwarci i szanujemy każdego bez względu na to, w co wierzy, kogo kocha i co chce robić (oczywiście, jeśli nie krzywdzi innych). Jednak takiego szacunku też wymagamy. Sama tęcza nikogo nie krzywdzi, wręcz upiększa, jednak tzw. ruch LGBT stosuje 6 kolorową flagę i taka też została użyta w tym znaczku. Mało tego, dodany został banan (jeśli temat schodzi na sferę seksualności, to banan jednoznacznie się kojarzy). Każdego trzeba szanować i tolerować, ale nie koniecznie akceptować jego czyny.
/-/ Józef Wilhelm Potocki h. Pilawa
Były Przewodniczący Generalitatu Królestwa Skarlandu
Były Gubernator Korony Królestwa Francji
Ambasador Rzeczypospolitej Obojga Narodów w Palatynacie Leocji i Pustkowiach Winków

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Bruno Petrowicz Catalan Stempel

Ordery i Medale Cywilne Królestwa Skarlandu

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Post autor: Bruno Petrowicz Catalan »

Norbert de Catalan pisze: 01 mar 2021, 12:52 Chciałem jedynie poznać Wasz pogląd na pewną kwestię (znaczek się tylko do tego przyczynił), póki co się zawiodłem bo myślałem, że Skarland będzie miejscem otwartym dla każdego ale chyba nie...
Więc Wasza Królewska Mość ją poznał. Jestem otwarty i przyjaźnie nastawiony do ludzi i poglądów jakie wyznają, choć nie zawsze je wyznaję i popieram. Oczekuje jednak tego samego. Jeśli jednak ktoś bez żenady depcze moje uczucia i za grosz nie ma szacunku do tego co dla mnie ma wartość, trudno bym siedział cicho i udawał że nic się nie dzieje.

Wasza Królewska Mość pisze że czuje się zawiedziony. Ja też, nie trzeba być praktykującym katolikiem, by stanąć w obronie wartości w których wyrośliśmy. Nie mówię tu o księżach czy Kościele, ale o symbolach głęboko zakorzenionych w Polskiej tradycji. Takim symbolem jest Matka Boża o wsparcie której w najcięższych czasach pokolenia Polaków prosiły i która jest obdarzana największą czcią. Choćby z uwagi na to, profanacja jej wizerunku nikomu nie przystoi, ale są ludzie którzy z upodobaniem to czynią przy milczącej zgodzie dużej części społeczeństwa. Najprościej wsadzić łeb w piasek i udawać że nic się złego nie dzieje. Dla mnie tłumaczenie że jest to wyraz protestu i walka o wartości ludzi rzekomo pokrzywdzonych przez nietolerancyjnych katolików, to taka sama bzdurą jak szkodliwe działanie przeciw Polsce prowadzone przez niektórych polityków, a tłumaczone walką z rządem. Są wartości nadrzędna (a przynajmniej powinny być) dla każdego Polaka, które wszyscy powinni szanować. Dzięki nim, mimo różnicom w wyrażanych poglądach przetrwaliśmy zabory i komunę, a teraz próbuje się je niszczyć w imię jakichś celów, które trudno nawet sprecyzować. Rzeczą zupełnie niepojętą jest przemycanie tych bezecnych działań również tu, do świata państw wirtualnych i zdziwienie, że są ludzie którym się to nie podoba.
Bruno Petrowicz Catalan
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Korona Królestwa Skarlandu”