Komisja Rewizyjna Porządku Państwowego
- Vilarte • Stempel
-
Ordery i Medale Cywilne Królestwa Skarlandu
Medale Pamiatkowe
Re: Komisja Rewizyjna Porządku Państwowego
Ja jestem osobiście zdania, że uprawnienia powinny być nadawane (i struktury tworzone) tylko wówczas, kiedy jest komu realnie z nich korzystać. Np. tak rozgałęzionej struktury sądownictwa nie będzie nawet kim obsadzić, postawiłbym na jeden centralny urząd, łączący w sobie funkcje sądu i prokuratury, a w niektórych przypadkach służyłoby od niego odwołanie do króla. Dodatkowo dla fabuły można mu dodać funkcje tajnej policji i wykrywać wszelkiej maści spiski.
https://www.facebook.com/Hasseland/
Santiago Vilarte
Lord Szambelan Hasselandu
Mer Angemontu
Prezes SZSzachu
TBC
Santiago Vilarte
Lord Szambelan Hasselandu
Mer Angemontu
Prezes SZSzachu
TBC
- Norbert de Catalan • Stempel
-
Ordery i Medale Domu Imperialnego Catalán
Ordery i Odznaczenia Wojskowe Królestwa Skarlandu
Medale Pamiatkowe
Odznaczenia
Owszem ale jest to jakiś punkt wyjścia do dyskusji
- Leszek Ebe-Grüner • Stempel
No obecnie się tym aż tak nie przejmuj bo praktycznie każda mikronacja ma problem z ,,atrakcyjnością". No może jedynie Bialenia jeszcze jakoś trzyma się, że są mocno aktywni i tam największa szansa że dołączy nowa osoba. Ale jak będziesz ułatwiał prawo to jak najbardziejNorbert de Catalan pisze: ↑21 cze 2026, 11:23@Leszek Ebe-Grüner zasadniczo chodzi o poważną dyskusję nad przyszłością Skarlandu, zwiększeniem jego atrakcyjności i skończenie z dominatem mojej osoby nad całością życia politycznego krajuLeszek Ebe-Grüner pisze: ↑19 cze 2026, 19:04 Dlatego nie dziwię się że w mojej mikronacji mam bezprawie. Wyjebongo i nie muszę się pocić nad punktami konstytucji![]()
![]()
- Juan de la Cerda • Stempel
-
Ordery i Medale Domu Imperialnego Catalán
Ordery i Medale Cywilne Królestwa Skarlandu
Medale Pamiatkowe
Problemy z obsadzeniem stanowisk mogą się pojawić, ale nie muszą.
Można to zawsze zabezpieczyć zapisami, że w przypadku braku obsadzenia danego stanowiska "ten i tamten" urzędnik/urząd będzie spełniał dane obowiązki a furtka na to aby pewne role rozdzielić wówczas pozostaje otwarta.
Można to zawsze zabezpieczyć zapisami, że w przypadku braku obsadzenia danego stanowiska "ten i tamten" urzędnik/urząd będzie spełniał dane obowiązki a furtka na to aby pewne role rozdzielić wówczas pozostaje otwarta.
(+) El mas reverend Juan de la Cerda, Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Cristiana del Patriarcado de Valencia, Sumo Pontífice, Obispo Universal etc. - Sekretarz Spraw Wewnętrznych Królestwa Skarlandu
- Gubernator Królewski Korony Królestwa Wschodniej Estelli
- Wykładowca w Instytucie Prawa i Administracji na de la Real Academia de Skarland.