Powstanie ogólnego Związku wieku dyscyplin podoba mi się, ale nie do końca popieram wstąpienie do Związku innej mikronacji. Kluby z każdego kraju powinny być w krajowym związku.F. hr. Vazquez de Saavedra pisze: ↑10 maja 2024, 14:14Moje pytanie pozostaje tylko takie czy konieczne jest powstawanie związku sportowego jeżeli nie mamy wystarczającej liczby klubów w danej dyscyplinie sportowej? Nie chcę gasić zapału i inwencji twórczej, ale może na początek warto byłoby na podstawie odpowiedniego aktu prawnego stworzyć klub i przystąpić do już istniejącego związku sportowego w innej mikronacji? W międzyczasie wykazać się inicjatywą ustawodawczą i rozpocząć pracę nad Ustawą o sporcie, która umożliwiłaby stworzenie Związku Sportowego Skarlandu (nazwa przykładowa), który zrzeszałby klub siatkarski, klub piłkarski i klub motoryzacyjny, a w przyszłości pozostałe organizacje sportowe? Moje zdanie na ten temat jest znany od dawna. Więcej przemyślanych działań mniej chaosu.
Siatkarski Związek Królestwa Skarlandu
Re: Siatkówka
- F. hr. Vazquez de Saavedra • Stempel
- Kontakt:
-
Medale Pamiatkowe
Re: Siatkówka
@Ignacy K to była luźna propozycja. Wstęp do dyskusji, abyśmy znaleźli takie rozwiązania dzięki, którym sport w naszym kraju będzie atrakcyjną ścieżką, elementem życia społeczno-kulturalnego. Cieszy mnie Twoje podejście. Przede wszystkim powinniśmy zacząć od procesu legislacyjnego, a więc najpierw uchwalić i wprowadzić Ustawę o Organizacjach (porządkującą proces tworzenia i rejestracji - stowarzyszeń, fundacji, instytucji czy też partii politycznych). W momencie, gdy życie społeczno-kulturalno-polityczno-gospodarczo się rozwinie możemy wprowadzać kolejne ustawy definiujące już poszczególne dziedziny. Jednocześnie zaznaczę, że jeżeli pojawiłoby się więcej klubów w danej dyscyplinie mogłaby być dopuszczona możliwość stworzenia oddzielnego związku sportowego predefiniowanego dla danej dyscypliny sportowej.Ignacy K pisze: ↑10 maja 2024, 15:46Powstanie ogólnego Związku wieku dyscyplin podoba mi się, ale nie do końca popieram wstąpienie do Związku innej mikronacji. Kluby z każdego kraju powinny być w krajowym związku.F. hr. Vazquez de Saavedra pisze: ↑10 maja 2024, 14:14Moje pytanie pozostaje tylko takie czy konieczne jest powstawanie związku sportowego jeżeli nie mamy wystarczającej liczby klubów w danej dyscyplinie sportowej? Nie chcę gasić zapału i inwencji twórczej, ale może na początek warto byłoby na podstawie odpowiedniego aktu prawnego stworzyć klub i przystąpić do już istniejącego związku sportowego w innej mikronacji? W międzyczasie wykazać się inicjatywą ustawodawczą i rozpocząć pracę nad Ustawą o sporcie, która umożliwiłaby stworzenie Związku Sportowego Skarlandu (nazwa przykładowa), który zrzeszałby klub siatkarski, klub piłkarski i klub motoryzacyjny, a w przyszłości pozostałe organizacje sportowe? Moje zdanie na ten temat jest znany od dawna. Więcej przemyślanych działań mniej chaosu.
Francisco Vazquez de Saavedra
1. i 5. Przewodniczący Generalitatu Królestwa Skarlandu - od 27 marca 2020 r. do 06 maja 2020 r. oraz od 21 maja 2024 r.
2. Kanclerz Królewski - od 23 września 2013 r. do 15 marca 2014 r.
2. Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013 r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013 r.
Deputowany do Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013 r.
Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji) - od 11 grudnia 2013 r.
Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013 r.
Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON
W Królestwie Skarlandu - od 16 czerwca 2013 r. (zam. Valencia), w mikronacjach od 24 lutego 2007 r. (ur. Trizopolis)

1. i 5. Przewodniczący Generalitatu Królestwa Skarlandu - od 27 marca 2020 r. do 06 maja 2020 r. oraz od 21 maja 2024 r.
2. Kanclerz Królewski - od 23 września 2013 r. do 15 marca 2014 r.
2. Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013 r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013 r.
Deputowany do Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013 r.
Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji) - od 11 grudnia 2013 r.
Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013 r.
Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON
W Królestwie Skarlandu - od 16 czerwca 2013 r. (zam. Valencia), w mikronacjach od 24 lutego 2007 r. (ur. Trizopolis)