Sede vacante w Rotrii
-
Miguel de Catalan • Stempel
-
Odznaczenia
Re: Sede vacante w Rotrii
"Nasz" człowiek prowadzi w ankiecie. Ale jak wiadomo, na podstawie każdej ankiety jaka była w Rotrii przed konklawe. To nic nie znaczy. Nie wiadomo kto zostanie i to są jedynie domyły. Jest trzech duchownych, którzy maja większe szanse niż inni. Jednak, który z nich wygra, tego nie wie nikt.
- Norbert de Catalan • Stempel
-
Ordery i Medale Domu Imperialnego Catalán
Ordery i Odznaczenia Wojskowe Królestwa Skarlandu
Medale Pamiatkowe
Odznaczenia
Ja tylko mówię, że było by ciekawe gdyby Skarlandczyk ponownie panował w Rotrii 
-
-
Odznaczenia
Przy okazji przeleciałem się po "głównych" forach i zaobserwowałem, ze jedynie w Rotrii, RON, Skarlandzie oraz Sarmacji wspomniano o Sede Vacante i nadchodzącym Konklawe.
Przy czym zabawna sytuacja, że ludzie Sarmacji, nie potrafili odgadnąć czy kard. Henryk Sanchez Oviedo to kard. Enrique Sánchez Oviedo.
Co ciekawe właśnie w Rotrii wszystkie personalia w ankiecie są polskimi personaliami. Przez to najpewniej Sarmaci mogli mieć problem z połączeniem tych osób. Ale to taka mała ciekawostka.

Przy czym zabawna sytuacja, że ludzie Sarmacji, nie potrafili odgadnąć czy kard. Henryk Sanchez Oviedo to kard. Enrique Sánchez Oviedo.
Co ciekawe właśnie w Rotrii wszystkie personalia w ankiecie są polskimi personaliami. Przez to najpewniej Sarmaci mogli mieć problem z połączeniem tych osób. Ale to taka mała ciekawostka.
-
-
Odznaczenia
Co się w tej Rotrii dzieje to ja nie wiem.
Po długim czasie niebytu, zniknięcie bez wieści, zero kontaktu, powraca Kard. Aurelio de Medici y Zep będący Kardynałem Emerytem (nieelektorem, czyli bez czynnego prawa), powraca kard. Mikołaj Dreder... Pojawiają się i nagle Kardynał Dreder prowadzi w ankiecie...
Rotria. Kraj, którego nie da się zrozumieć. Nie chcę snuć teorii spiskowych, ale to dziwne, że nagle na jak zaczęło się Sede Vacante, to nagle powracają wszyscy, z prawem do ubiegania się o tron, z prawem głosu... Nagle już cudowne ozdrowienie z realiozy. To może, codziennie robić konklawe, wtedy byłaby w Rotrii aktywność. Bo jak tu panować, działać, skoro aktywność jest od wielkiego dzwonu, czyli wtedy kiedy jest konklawe i inwestytury po niej, oraz niezbędnej koronacji. Znów 4 miesiące ciszy, chyba że ktoś ma godność, to po dwóch. I czas leci. Dobrze, że u nas nie gramy w ziemniaka..

EDIT: PS. 2 godziny temu sarmaci odkryli prawdę. Kard. Henryk Sanchez Oviedo to kard. Enrique Sánchez Oviedo...
Pozdrawiamy braci z Grodziska.
Po długim czasie niebytu, zniknięcie bez wieści, zero kontaktu, powraca Kard. Aurelio de Medici y Zep będący Kardynałem Emerytem (nieelektorem, czyli bez czynnego prawa), powraca kard. Mikołaj Dreder... Pojawiają się i nagle Kardynał Dreder prowadzi w ankiecie...
Rotria. Kraj, którego nie da się zrozumieć. Nie chcę snuć teorii spiskowych, ale to dziwne, że nagle na jak zaczęło się Sede Vacante, to nagle powracają wszyscy, z prawem do ubiegania się o tron, z prawem głosu... Nagle już cudowne ozdrowienie z realiozy. To może, codziennie robić konklawe, wtedy byłaby w Rotrii aktywność. Bo jak tu panować, działać, skoro aktywność jest od wielkiego dzwonu, czyli wtedy kiedy jest konklawe i inwestytury po niej, oraz niezbędnej koronacji. Znów 4 miesiące ciszy, chyba że ktoś ma godność, to po dwóch. I czas leci. Dobrze, że u nas nie gramy w ziemniaka..
EDIT: PS. 2 godziny temu sarmaci odkryli prawdę. Kard. Henryk Sanchez Oviedo to kard. Enrique Sánchez Oviedo...
Pozdrawiamy braci z Grodziska.
-
-
Odznaczenia
-
-
Odznaczenia
-
-
Odznaczenia
-
-
Odznaczenia
-
-
Odznaczenia
UWAGA !
ANIMADVERSIO !
ATENCIÓN
Skandal na konklawe ! Doszło do zamachu stanu ! Pod linkiem informacja !
http://forum.rotria.pl/showthread.php?tid=2989
ANIMADVERSIO !
ATENCIÓN
Skandal na konklawe ! Doszło do zamachu stanu ! Pod linkiem informacja !
http://forum.rotria.pl/showthread.php?tid=2989
- Enrique Sánchez Oviedo • Stempel
-
Odznaczenia
Opuściłem Konklawe i powracam do Was. To skandal. Najpierw grzebano w systemie i usunięto kardynałowi Wieniawie administratora, potem odebrano kardynałowi Dmowskiemu moderatora, mnie kilkukrotnie zmieniano kolory personaliów, potem próbowany wykluczyć z udziału w obradach i uderzono we mnie słownie. Mam tego dość. Drederystom nie dogodzisz. Odszedłem z kościoła Rotryjskiego, bo nie będę pomagał drederystom. To skandal.
/-/ Abp Enrique hrabia Sánchez Oviedo, OSI
Prymas Królestwa Skarlandu
Arcybiskup Walencji
Alkad Miasta Oviedo
Prymas Królestwa Skarlandu
Arcybiskup Walencji
Alkad Miasta Oviedo